• Nekategorizirano
  • 0

Nova Kapela Umirovljenici dočekali drage goste iz Velikog Trgovišća

Krajem listopada prošle godine novokapelački umirovljenici dočekali su drage goste, članove Općinske udruge umirovljenika iz Velikog Trgovišća. Njihovo prijateljstvo sklopljeno je u okviru projekta „I mi imamo vremna“ gdje su umirovljenici iz Nove Kapele posjetili umirovljenike u Velikom Trgovišću kao primjer dobre prakse. U bogatom programu oni su bili nazočni svetoj misi u crkvi BDM u Novoj Kapeli, a posjetili su Eko etno selo Stara Kapela, te drevno marijansko proštenište, Gospino polje iznad Bilog Briga i župi Vrbova.
U posjet su stigli s tri autobusa. Sve ih je dočekala Ana Glivetić, predsjednica Udruge hrvatskih umirovljenika općine Nova Kapela i predsjednica Matice umirovljenika Brodsko-posavske županije sa svojim suradnicima.
Goste su na Gospinom polju dočekali dekan Novokapelačkog dekanata i novokapelački župnik, Goran Mitrović, zatim domaći župnik, Stjepan Bakarić i Zlatko Potočki-predsjednik Udruge Dubovac koja djeluje u Bilom Brigu.
Župnik Bakarić goste je upoznao s dugom poviješću Gospinog polja, nekadašnjeg Dubovca, gdje je marijanska pobožnost prisutna i poznata gotovo 770 godina. Naglasio je kako se 2018.godine navršilo 260 godina štovanja sadašnjeg kipa na Gospinom polju i 100 godina od izgradnje stare kapelice ovog prošteništa.
Predsjedniku gostujuće udruge iz Velikog Trgovišća, Rudolfu Kontrecu, župnik Bakarić je poklonio knjigu o Gospinom polju, a gost je uzvratio progodnim poklonima iz svog kraja.
Predsjednik udruge Dubovac, Zlatko Potočki, pozdravio je goste u ime udruge, čiji su članovi ovom prigodom počastili umirovljenike i ponudili suvenire Gospinog polja.
Ana Glivetić

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *