Smotra sporta i glazbe umirovljenika

 

Na Sportskom dijelu Susreta umirovljenika Zagrebačke županije, prvog dana, sudjelovalo je 1320 natjecatelja iz 28 gradskih i općinskih udruga, članova Matice. Na Svečanom otvaranju Susreta govorili su župan Zagrebačke županije mr. Stjepan Kožić i predsjednica Matika umirovljenika Hrvatske mr. Višnja Fortuna.

Gradska umirovljenika grada Vrbovca bila je  domaćin 24. Susreta umirovljenika Zagrebačke županije u kojem su prvog dana bila sportska natjecanja, a drugog nastupi pjevačkih zborova i glazbenih sastava.

Natjecanja su se odvijala u šahu, pikadu – žene, belotu, potezanju užeta – muškarci, potezanju užeta žene i u streljaštvu.

Susrete je organizirala Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije , pod pokroviteljstvo mr. Stjepana Kožića župana Zagrebačke županije. Na svečanosti otvaranje župan Kožić je istaknuo da se umirovljenici vesele ovim susretima. Zagrebačka županije financijski podupire ovu manifestaciju kao i druge programe umirovljenika, jer to umirovljenici i zaslužuju budući da su gradili ovu državu i svoju su mirovinu zaslužili.

Na Susretima je govorila i Višnja Fortuna, novoizabrana predsjednica Matica umirovljenika Hrvatske istakavši da su ovakvi susreti potrebni, te je ponovno pokrenula inicijativu da se ponovno, nakon osam godina, organiziraju Sportski susreti umirovljenika na razini Hrvatske i to već krajem ove ili početkom iduće godine. Također će se održati i Susreti pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske, u povodu Međunarodnog danas starijih osoba, najavila je Fortuna. “Važna su nam druženja, važan nam i vaš vedar duh”, rekla je Fortuna, dodavši da je veseli što župan Zagrebačke županije ima razumijevanja za umirovljenike.

Po njenim riječima u središtu programa rada Matice umirovljenika Hrvatske u ovoj godini bit će aktivno sudjelovanje u mirovinskoj reformu kojom bi trebalo prije svega zaustaviti rast siromaštva među umirovljenicima i vratiti dostojanstvo starijim osobama.

Na Sportskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije sudjelovalo je 1320 umirovljenika iz 28 gradskih i općinskih udruga, članova Matice u Zagrebačkoj županiji.

– Svi su pobjednici, istaknuo je Josip Jakopač, predsjednik Zagrebačke županije i naglasio da je najvažnije druženje umirovljenika, a posebno je ocijenio da se Gradska udruga umirovljenika grada Vrbovca i ovaj put pokazala kao pravi domaćin koji zaslužuje pohvalu za organizaciju Susreta.

Na kraju su proglašeni i rezultati sportskih natjecanja kojima su dodijeljena priznanja.

 

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *