TREĆA DOB UDRUGE UMIROVLJENIKA GRADA VRLO AKTIVNA

Na redovnim mjesečnim sastancima svakog drugog četvrtka , Treća dob Udruge umirovljenika Križevci, razmatrala je svoje predstojeće aktivnosti do kraja godine koje su objavljene u prethodnoj reportaži, a odnose se na prisustvovanje kazališnim predstavama u „Historionima“ i „Komediji“ i to predstavi „Tajkuni“ i „Tulum u samostanu“.
Treća dob je također usvojila izvještaj za 2018. godinu, iz koje je vidljivo, da je ova sekcija održala 17 sastanaka, na kojima su održana predavanja o Aroniji i njezinim kvalitetama i učincima, Pticama križevačkog kraja, koje je pripremila biološka grupa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog i predavač maturant Gimnazije Hrvoje Pleša uz mentoricu profesoricu Gordanu Pintarić Kovač, poznatoj Nini Vavra porijeklom iz Križevaca,pjesniku i skladatelju Dragi Britviću, a predavanje je održala članica profesorica u mirovini Ljerka Končurat, pčelarstvu, a predavanje je održala Ana Marija Kovač, nordijskog hodanju, Erasmusu na Azorima između Europe i novoga svijeta u srcu Atlantika.
Članovi Treće dobi prisustvovali su i predavanjima organiziranim za članove Matice umirovljenika na temu: Prava i socijalne skrbi za starije osobe, Mirovinski sustav i mirovinska reforma, Tjedan cjelodnevnog učenja.
Tijekom godine, članovi Treće dobi, organizirali su posjet izložbi Katarina Velika i Vlaho Bukovac , obilazak grada Đurđevca i općine Molve, obilazak grada Siska, boravak u Banji Vrućica u BiH, obilazak Marije Bistrice i dvorca Začretje, obilazak župne crkve Svete Ane u Križevcima.
U kulturno umjetničkoj aktivnosti , Treća dob je prisustvovala tijekom godine predstavama: Tko pjeva zlo ne misli, Faraon iz Ilice je mrtav, Tajkuni.  Prisustvovali su predstavi „Pivo“ i „Tulum u samostanu“.
Treća dob je organizirala i druženja za svoje članove uz večeru povodom Dana žena i Nove Godine.
Treća dob je na posljednjoj sjednici  usvojila i plan rada za 2109.godinu, prema kojemu i dalje nastavlja sa mnogobrojnim obilascima povijesnih i kulturnih znamenitosti diljem države, suradnjom sa Maticom Hrvatskom, posjetima izložbama i predstavama u gradu Zagrebu, kao i Križevcima, obilježavanju: međunarodnog Dana žena, Dana učitelja, Dana starijih osoba, te Nove godine.
Treća dob će tijekom godine surađivati sa starim i nemoćnim osobama na području županije, te posjećivati predavanja koja su od interesa za starije osobe i umirovljenike.

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *