Umirovljenici u posjetu Lonjskom polju

 

Podružnica Sopot po ugodnom vremenu je posjetila Park prirode Lonjsko polje. Ugodnom vožnjom s predahom u Lipovljanima stigli smo u spomen području Jasenovac. Slikovni i pisani materijal uz zgrade muzeja budi spoznaje o zlim vremenima, pa je kao lijep bio obilazak Kamenog cvijeta Bogdana Bogdanovića. Taj poklon velikog čovjeka i umjetnika onom dijelu hrvatskog naroda koje se odupro zovu fašizma budi nadu da će se naći odgovor i na Goranovo pitanja: “Gdje je mala sreća, bljesak stakla,

Lastajčije gnjezdo, iz vrtića dah;

Gdje je kucaj zipke, što se makla

I na traku sinca zlatni kućni prah?”

I mi u poodmakloj dobi želimo biti dio male sreće i kućnog simbola života. Posebno smo bili impresionirani i dojmila nas se plovidba Savom nizvodno do une, jer skelu opslužuju dobri ljudi, a ljepota prirode je to upotpunila.

U ugodnom ambijentu uprave parka pružena nam je prilika da spoznamo posebnost ovog dijela naše domovine. I etno selo Krapje svojim izgledom uljepšalo je našu šetnji.

 

Izlet je završio u Čigoču – europskom selu roda pod krovom “Tradicije Čigoča” uz dobro jelo i povoljno pilo.

Predsjednica Podružnice najavi da ćemo i u rujnu oplemeniti naš život nekim izletom o kojem će izvijestiti ovog puta spriječena Mirjana Pitarević.

Vezane vijesti 
Web stranica – Kako najbolje sačuvati sjećanje na naše?
Određivanje mirovine kroz bodove
Bitka za monopol nad grobljima?

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *